Referat fra 600 km Bergen

600 km brevet i Bergen

Å finne egnede ruter for å kjøre 600km ut fra Bergen gir noen utfordringer; Fjorder må ofte forseres med båt og den generelle topografien gir mange høydemeter eller tuneller som ikke er lovlig å sykle i.
I år skulle vi for første gang teste ut en 600km som går sørover i Sunnhordland med retur via Hardanger.

Ruten
Vi var 2 Randonneurer, Bjørn Holo og undertegnede som la avgårde etter jobben en fredag. Rune Enge hadde allerede startet noen timer tidligere, for å få skjemaet til å passe med hans tempo og plan for overnatting. Turen gikk i lett regn ut av Bergen, mot en lysere horisont. Regnet stoppet heldigvis etter 30 minutters tid, og vi fikk først føling med nedbøren igjen, 30 timer senere.

600km2

Etter 20 mil hadde vi tatt 2 ferger og klokken var midnatt og vi var kommet til Ølen. Da hadde vi passert den ene perlen etter den andre, på gode veier nesten uten trafikk. I Ølen hadde vi bestilt overnatting på Ølen Gjestegård. 6 ostehorn og 2 cola stod klare på rommet til oss. En dusj og 4 timer med søvn senere, var vi klare til å trakke videre. Turen gikk da mot Sauda, hvor vi hadde beregnet ankomst når matbutikkene åpnet lørdag morgen. Frokost ble inntatt på en benk i solen klokken 8, utenfor Extra. Så var vi klare for monsterbakkene oppover Saudafjellet. I nydelige omgivelser steg veien jevnt og trutt til ca 1000 moh, før veien igjen stupte ned mot Røldal.


Veien over Røldalstunnelen var stengt, så vi måtte sykle igjennom tunnelene.
I Odda var det på tide med turens første og faktisk eneste hamburger. Fra Odda gikk turen utover Sørfjorden og over Hardangerbroen til Ulvik.


De siste 120 km var vi i veldig kjent terreng, da flere av våre breveter går i denne løypen, i tillegg til at det er Bergen-Voss løypen i motsatt retning.
Vel tilbake til Bergen viste GPSen 603 km, 7599 høydemeter, unnagjort på 33:14. Vi var enige om at det hadde vært en særdeles flott tur. Ruten er absolutt ikke egnet i kaldt og vått vær, til det er den for eksponert. Rune avbrøt Brevetet i Sauda, da han så at han ikke ville rekke tidsfristene. Han gjennomførte turen i stedet med litt lavere skuldre og nøt turen.
Nå blir neste mål for flere av oss Bergenske Randonneurer, 1001Miglia.
Tor Frithjof W. Larsen
(Bilder tatt av Rune Enge og Tor Frithjof W. Larsen)

One Comment

  1. Rune Enge:

    Turen min gikk godt innenfor brevetfristene frem til Sauda fredag kveld (ca. 300 km), hvor planen var å ta en nattpause på inntil 3 timer. Her forsov jeg meg ettertrykkelig, så ved avgang fra Sauda neste morgen hadde jeg ikke realistisk mulighet til å rekke passeringsfristen i Odda. Turen videre gikk da i «grand touring» modus, og de 60 milene totalt «Folgefonna Rundt» ble et eventyr.

Legg igjen en kommentar