Jotunheimen Super Randonnée

En Super Randonnée er en spesiell brevet med mange høydemeter. Kravet er at løypen skal være minst 600 km og stigningen til sammen minst 10 000 høydemeter. Kontrollstasjoner må overholdes som på vanlig brevet, men for Super Randonnée er det lagt opp til at deltagerne skal ta bilde og sende til arrangøren med MMS som dokumentasjon på passering. Det er dermed mulig å ha kontrollstasjoner på øde steder. Rittene sykles som permanenter — dvs. at syklistene velger dato selv og sykler alene eller sammen med andre.

Pga. kravet til høydemeter er det ikke alle områder som har mulighet til å arrangere Super Randonnée. Danmark, Sverige og Finland har ingen mulighet, men i Norge er det mulig og Randonneurs Norge har laget løype til Jotunheimen Super Randonnée. Traséen går rundt Sognefjorden fra Gudvangen via Vangsnes og Gaupne og følger videre mye av samme veiene som Jotunheimen rundt via Lom, Beitostølen og Lærdal tilbake til utgangspunktet, med mål på toppen av Flåmsbanen. Krevende fjellpasseringen på veien inkluderer Vikafjellet, Sognefjellet, Valdresflya, Filefjell og Lærdalsfjellet.

Les mer om historien og første gjennomkjøring av Jotunheimen Super Randonnée.

Løypebeskrivelse/kontrollstasjoner

Rutebeskrivelse

Høydeprofil

One Comment