200 km Stavanger

Arrangøren har varslet en gjennomgang av løypen til denne breveten. Inntil denne beskjeden forsvinner, er det likevel den gamle løypen som gjelder.

The organizer given notice that this Brevet will be revised. Until the revision has been carried out and this message has been removed, the old course will be used. 

 

Beskrivelse

200 km brevet starter ved Sverd i fjell i Stavanger. Etter start nordover svinger løypen sørover over Hafrsfjord bro og følger ytterveien forbi Tananger, Sola og Orre og videre sørover langs jærkysten på rv 44. Etter Ogna, Sirevåg og Hellvik er passert tar vi innover i landet og følger Tengesdal og Ognadal til Vikeså, hvor vi krysser E-39 og kjører videre innover Vikesdal og Gloppedalen til vi kommer til Byrkjedal. Her svinger vi vestover på rv 45 mot Sandnes og Ålgård og følger denne tilbake til E-39. Siste innspurt går parallelt med E-39 til Sandnes og over Forus til Madla.

Kontrollposter

Sted Km fra start Km igjen Km fra forrige Tidligste passering Seneste passering
Madlaleiren 0,0 198,5 0,0 08:00 (00:00) 09:00 (01:00)
Ogna: Esso 71,7 126,8 71,7 10:07 (02:07) 12:48 (04:48)
Byrkjedalstunet 137,3 61,2 65,5 12:02 (04:02) 17:08 (09:08)
Madlaleiren 198,5 0,0 61,2 13:51 (05:51) 21:16 (13:16)

Høydeprofil

Kart

Referat – 200 km Stavanger – Kvalifisering til SBS 2013

juni 21st, 2013

200 km kvalifiseringstur til SBS 2013

Dato: 13-04-2013

Referat: Johnny Stausholm

Rute: Madla, Tananger, Sola, Nordsjøvegen, Ogna, Eige, Tengesdal, Slettabø, Vikeså, Byrkjedalstunet, Ålgård, Sandnes, Madla.

Min første kvalifiseringstur av 4 til ”Super Brevet Scandinavia”. Jeg er spent. Nå har jeg begitt meg inn på en annen form for sykling enn jeg har vært vant til. De fire årene jeg til nå har syklet har vært preget av et stadig jag etter gode tider i relativ korte ritt. Nå er hovedfokus flyttet fra tidsjaget til den mer uholdende delen. Gradvis må jeg nå vende meg både fysisk og mentalt til å holde den gående lenge om gangen. Til tider veldig lenge enda. Meeen man liker jo utfordringer, så da er det bare opp på hesten …

Jens og jeg var de eneste som dro på tur i dag. Det var opphold i været, men ganske kaldt. Jeg har det med å glemme ting og først oppdage det når det er for seint. Følte på meg at denne dagen ikke var noe unntak, men kunne ikke helt sette fingeren på hva som manglet. Alt så ut til å være på plass – helt inntil jeg skulle ta på meg hjelmen. Da oppdaget jeg at jeg hadde tatt min kjæreste sin i stedet, og den passet ikke akkurat det store hodet mit.

Så før vi dro ringte jeg May-Brit, forklarete henne situasjonen og hørte om hun hadde mulighet for å møte oss på veien så jeg kunne få en ”hatt” som passet meg. Det hadde hun. Heldige jeg. Hjelm ble byttet ved Sola Strand og vi for videre ned over Jæren.

Etter ca. to timer ankom vi Ogna. Vår første kontrollpost. Vi hadde syklet i ganske bra tempo med Jens i tet meste av veien. Likevel var det ikke noen særlig fordel for meg å ligge bak, for når Jens lå i bøylene sine var det ikke mye dekke for vinden å finne der. I løpet av de to timene hadde jeg helt glemt å spise. Satt i mine egne tanker det meste av veien og drømte meg vekk. Det kjente jeg da vi satte i bevegelse igjen. Så fram til Vikeså tok vi det piano så jeg kunne få i meg mat underveis.

Framme ved Byrkjedalstunet, andre og siste kontrollpost, fikk vi oss en kopp kaffe og lapper. Det hører seg til. Det var ikke lysten som drev verket da vi skulle fra den varme kaffestuen og ut i kulden for å komme oss videre. Ca. 6 mil gjensto før vi var på Madla.

Resten av turen gikk fint og pyntelig med litt fartslek underveis.

Første tur av fire var nå fullført. Tur nr. to, 300 km, skal sykles om to uker. Gleder meg.

One Comment

  1. åshild:

    koffer stvg?? koffer ikkje Jæren?? de hadde vert mer riktig.. stvg tror di e heila rogaland..

Legg igjen en kommentar