Ritt

 
Brevet kontra Ritt
Det kan være litt forvirrende med de ulike betegnelsene som brukes i denne formen for sykling. Vi bruker bl.a. betegnelsene brevet, randonnee, audax og ritt. Når du nå har klikket deg inn på «ritt»-delen av Randonneurs.no, så ønsker vi deg velkommen til informasjon om turer på fra 1200km og mer. Dette i motsetning til «brevet»-siden som inneholder turer på fra 200km til 1000km. 

Audax Club Parisien og Les Randonneurs Mondiaux
Det er to ulike organisasjoner som har ansvaret for de ulike distansene. Audax Club Parisien har ansvar for godkjenning av breveter og resultater av gjennomførte breveter på distanser fra 200km til og med 1000km. 

For distanser fra 1200km eller mer, er det Les Randonneurs Mondiaux som står for godkjenningen av ritt og resultater. Dette selvfølgelig om du skal benytte resultatet fra rittet til noe, fx en Randonneur 10000-medalje.  

Hvor kan jeg finne oversikt over ritt?
Det er de senere årene kommet til mange nye ritt over hele verden som det er mulig å delta i. Det er som nevnt på distanser fra 1200km opp til over 11000km på noe galskap fra Vladivostok til Krim borte i Russland. Det er litt for mange til at alle kan presenteres her, men du kan finne oversikt over de rittene som arrangeres for dette kalenderåret på siden til Les Randonneurs Mondiaux. Samtidig vil de fleste arrangeres med noen års mellomrom og du vil da ikke finne alle ritt du måtte ønske i den oversikten med mindre det arrangeres i det året du kikker på. 

Siden til Les Randonneurs Mondiaux gir deg også linker til de ulike rittene samt kontaktinfo til arrangøren.

Vær oppmerksom på at det i noen ritt kreves en kvalifisering, mens det i andre kun er nok å melde seg på. Det anbefales likevel sterkt et visst fysisk grunnlag før du starter på en såpass lang distanse. 

Norsk deltakelse
Norske randonneurer har vært og er med på mange internasjonale sykkelritt, blant annet det velkjente Paris-Brest-Paris. Se listen under hovedmenyen «Ritt» for å lese om noen av de rittene som vi har deltatt i og litt mer informasjon, bilder og historier fra deltagerne.