UK: London-Edinburgh-London

 

Audax UK

Audax UK

Dette rittet er en av klassikerne innen langdistansesykling og går mellom storbyene og hovedstedene London og Edinburgh. Distansen oppgis av arrangøren å kunne variere litt fra arrangement til arrangement, men den er over 1400 km. LEL 2017 var 1441 km lang og antall høydemeter var 11 128.

Stilen på London-Edinburgh-London er som i Paris-Brest-Paris, med noen unntak:

  • man trenger ikke å kvalifisere seg
  • mat, overnatting, dusj og teknisk bistand er inkludert i startavgiften
  • man kan få bagasjen sin fraktet til 2 på forhånd utpekte kontrollstasjoner
  • det er lov med tempobøyle på sykkelen og hjelm er ikke påkrevd

Tidsfristen er rett over 100 timer inklusive stopp ved kontrollstasjoner og soving. Det settes en grense på antall deltagere, men grensen er ikke fastsatt på forhånd. LEL 2017 hadde en grense på 1500 deltakere. Det var svært stor pågang for en plass på startlinjen. På grunn av deltagerbegrensningen er det ikke den samme køen ved kontrollstasjonene som under Paris-Brest-Paris.

Starten gikk i 2017 fra Loughton nord for London.

Menyen og sengetilbudet varierer med kontrollstasjonen og tidspunktet du ankommer. I utgangspunktet består menyene av en eller flere varmretter (gjerne med et vegetaralternativ), toast med mulighet for påsmøring og kanskje noen kaker. Drikke er som regel vann, saft eller kaffe.

Arrangøren advarer mot at det i deler av det nordlige England og i Skottland forekommer områder der det ikke er dekning for mobiltelefon. Løypen er lagt til veier uten mye trafikk, men den patruljeres av motorsyklister.

Neste mulighet for å sykle London-Edinburgh-London vil være i juli 2021.

Rittet arrangeres av Audax UK

Les mer om LEL 2017 her: London-Edinburgh-London

Kart og høydeprofil for LEL 2017 finner du her