Super Brevet Scandinavia

Super Brevet Scandinavia (SBS) er Nordens svar på Paris-Brest-Paris. Rittet arrangeres hvert fjerde år, to år før/etter Paris-Brest-Paris (samme ordning som vinter-OL og sommer-OL), og har noenlunde samme struktur.

Se rittets offisielle nettside.

Påmelding

For å kunne melde seg på SBS, må man fullføre en full brevet-serie som kvalifisering. Det opereres med en deltagerbegrensning pga. begrensninger på fasilitetene underveis.

Løype

Starten på SBS er i Frederikshavn i Danmark. Herfra sykler man nedover østkysten av Danmark til Ebeltoft og tar ferje til Sjælland. Etter en kort tur over Sjælland til Helsingør blir det ny ferjetur til Helsingborg i Sverige. Alt i alt er det fem ferjer den første dagen (inklusive to korte turer over små fjorder langs østkysten av Jylland).

Fra Helsingborg går løypa nordover på vestkysten av Sverige til man kommer til Østfold. Her blir det ny ferjetur fra Moss til Horten. Videre fra Horten sykler man til Gautefall via Skien og Drangedal. Gautefall er det høyeste punktet på turen, ca 600 moh. Etter Gautefall går veien via Åmli til Kristiansand.

Kart og høydeprofil

Overnatting

Hvis man ønsker, kan SBS kjøres helt individuelt med stopp/overnatting der en selv ønsker. Alternativt arrangeres det felles overnatting og transport av bagasje på fastlagte steder underveis. Det legges opp til to overnattinger i Sverige, en overnatting i Norge (Skien) og ingen overnatting i Danmark. På de fastlagte stedene vil det være bestilt overnatting på forhånd hvor det er plass til sykkelparkering. Fasilitetene vil være enkle, f. eks. ungdomsherberger. Ved mål i Kristiansand arrangeres det også felles overnatting og middag for de som ønsker.

Regler

Super Brevet Scandinavia følger samme regelsett som Paris-Brest-Paris. I hovedsak betyr dette at du:

  1. skal følge trafikkreglene og være spesielt godt synlig ved sykling i mørket (reflekser + lys)
  2. må bruke hjelm
  3. ikke kan motta hjelp fra følgebil e.l. annet enn ved oppsatte kontrollstasjoner
  4. må stemple inn på alle kontrollstasjoner innenfor oppgitte minimums- og maksimumstider