400 km #3

To our foreign bike-friends: If you wish to participate in this brevet, the organizer will be happy to provide you with an english translation of the information regarding this brevet. Please feel free to get in touch with us.

Veibeskrivelse: 400km #3 begynner ved Joker Justvik, ca 8 km nordøst for Kristiansand sentrum. Fra Justvik følger løypa Rv452 mot Kristiansand. Ved Vollevannet møter vi sykkelekspressveien som tar oss gjennom Kristiansand og vestover forbi Brennåsen til Søgne. Fra Søgne skal vi følge sykkelrute nummer to som går ute langs kysten til Ålo, Tregde og Mandal. Vi tar gjennom Mandal og kommer til Sjøsanden camping som er sjekkpunkt #1. Vi fortsetter gjennom Hogganvik, sykler langs E39 til Vigeland og tar så sørover til sjekkpunkt #2 på Lindesnes fyr. Vi må så tilbake til Spangereid der vi tar av til venstre og følger Fv401 over heia til Rosfjord i Lyngdal. Riksvei 43 tar oss til Farsund og ytre vei til Vanse. Deretter skal vi til vårt andre fyr og sjekkpunkt #3 på Lista Fyr.

Kysten forlates i det vi vender nordover forbi Åpta. Etter en stund kommer vi til E39 som krysses. Vi følger østsiden av Fedafjorden til Kvinesdal og fra Kvinesdal skal vi til opp dalen til Kvinlog og sjekkpunkt #4. Nå skal vi ta fatt på et kupert terreng som tar oss østover til Eiken og Sveindal før vi kommer til Evje. På YX’en skal det stemples igjen på sjekkpunkt #5. En siste kneik opp Rv42 mot Arendal og det er bare å trille ned til Vegusdal. Vi skal nå sørover langs Rv406 mot Senumstad bru. Her kommer vi til Rv41 og vi tar av mot Birkeland og finner der sjekkpunkt #6. Det tas på KIWI-butikken eller BEST-stasjonen før vi tar fatt på det siste strekket ned til Kristiansand. Ved Ryen tar vi av på Rv453 og fortsetter mot Kristiansand til vi kommer til målgang på Joker Justvik.

Sjekkpunktenes åpne- og lukketider:

 

Tilleggsinformasjon: #MERK# 400km #3 følger i stor grad løypa til vestre del av 1000km #2.

Startsted er ved Jokerbutikken på Justvik, noe som avviker fra normalt startsted for Agder Langtråkkelag i Kristiansand som er på UiA. Løypemessig er det kun siste del fra Ryenkrysset (Rv41/RV453) til mål på Justvik som er forskjellen. Den tøffeste delen av løypa finner du mellom sjekkpunkt #4 på Kvinlog og Vegusdal. Starttidspunkt er satt til midnatt. Dette for å gi tilgang til åpne butikker og bensinstasjoner mot slutten av breveten. Dette krever imidlertid en viss planlegging av medbrakt mat første del av breveten. Stempling i Mandal og på Lindesnes Fyr vil bli alternativ og meddeles i informasjonen ved påmelding til breveten.

Det oppfordres til å bruke sykkelstier der disse er tilgjengelige.

Antall høydemeter er automatisk beregnet til ca 7104 for denne breveten. Breveten er ikke syklet som brevet og antall høydemeter er derfor ikke kontrollert.

Det tilbys nedlastbar kartfil i ulike filformater (gpx, tcx, kml, csv).

Finn den som passer for deg på www.ridewithgps.com: Hent kart/gps-fil her

 

Brevetens høydeprofil: