600 km #3

To our foreign bike-friends: If you wish to participate in this brevet, the organizer will be happy to provide you with an english translation of the information regarding this brevet. Please feel free to get in touch with us.

Veibeskrivelse: 600km #3 begynner ikke på UiA i Kristiansand slik våre andre breveter gjør, men ved Jokerbutikken på Justvik, ca 8km fra Kristiansand. Derfra går ruten nordøstover langs Rv452/453 til Ryen i Tveit. Deretter følges vestsiden av Topdalselva til Birkeland før løypa svinger østover mot Lillesand. Her møter vi Rv420 (gamle E18) som følges til Grimstad og Arendal. Etter å ha passert Pollen i Arendal kommer ruten inn på Rv410 som går videre mot Tvedestrand. På veien finner vi KIWI på Saltrød som er sjekkpunkt #1. Noen kilometer etter tar vi av på Fv121mot Holt og E18. Vi følger sykkelstien langs E18 til avkjøring til Tvedestrand. Derfra går ruten ned gamleveien til vi igjen møter E18 som skal følges i ca 2,5km før vi tar av på Gamle Songevei (Fv11) og Rv410. Etter en liten kilometer tar vi opp Fv10 som tar oss over til Akland og videre mot Brokelandsheia. Fra Brokelandsheia følges Gamle Sørlandske parallelt med E18 til Sannidal.

Nå skal vi ut i et småkupert terreng nordøstover før vi tar av sørover på Valleveien mot sjekkpunkt #2 som er SPAR Sjøbua Valle. Herfra går ruten videre til Åby før vi igjen må en liten snartur ut på E18 før vi kommer oss vekk fra trafikken. Vi tar først Fv201 i retning Langesund og deretter Rv352 mot Brevikbrua. Vi skal gjennom Brevik, Skjelsvik og passerer avkjøringen til Porsgrunn før vi skal over heia mot Langangen. Her kommer vi inn i «korketrekkeren», en 360 graders sving før Langangen. Hvis ikke svimmelheten tar deg, så fortsetter du på gamle E18 til Larvik. Her møter du Rv303 som blir hovedveien videre mot Sandefjord og sjekkpunkt #3 på Shell 7-11 Park. Fra Sandefjord går turen langs riksveier med ulike veinummer til Horten der vi finner sjekkpunkt #4 på REMA 1000 Lystlunden rett etter ferjeleiet til Bastø Fosen.

Vi er nå kommet til det nordøstligste punktet på turen. Vi vender nå nesa vestover og passerer Holmestrand, Sundbyfoss og Hvittingfoss. Her skal vi et par mil sørover før vi får stigningene over til Siljan og Skien. Rett før Skien sentrum finner vi sjekkpunkt #5 som er Shell Wattenberg. Vi tar oss nå gjennom Skien og finner Rv36 og Rv353 som tar oss over til Rv356. Vi skal følge Rv356 i godt kupert terreng til Drangedal og Bostrak. Rett etter Bostrak tar vi veien over Gautefall til Treungen og sjekkpunkt #6 som du finner på COOP Prix.

Vi skal nå følge Rv41 sørover gjennom dalføret til Åmli og Dølemo. Svinger vi av og følger over heia til Rv41 ved Mykland. Vi skal nå vestover et lite stykke før vi svinger sørover igjen på Rv406 ved Vegusdal. 8km senere svinger vi igjen av, denne gangen inn på Rv405. Noen kilometer senere finner vi siste sjekkpunkt #7 på Engesland handel. Turen fortsetter sørover til vi kommer til avkjøring mot Birkeland. Vi følger nå østsiden av Oggevann til vi kommer til avkjøringen mot Erkleiv. Vi følger nå fv253 til Erkleiv og derfra leder skiltingen oss mot Ålefjær og målgang ved Joker Justvik.

 

Tilleggsinformasjon: #MERK# Løypen til 600km #3 følger til forveksling løypen til østre sløyfe av Christianssands 1200. Dette med noen få unntak: 1) Startsted, 2) Løype fra start til Lillesand, 3) Avsluttende del fra Dølemo til mål. Tilgang til steder å få tak i mat burde ikke være noe problem før Horten. Fra Horten til Treungen vil løypa gå gjennom områder med få steder for å få tak i mat og finne overnatting. Dette er også løypas tøffeste del sett ift terreng. En viss planlegging anbefales derfor.

Det oppfordres til å bruke sykkelstier der disse er tilgjengelige.

Antall høydemeter er automatisk beregnet til ca 8092 for denne breveten. Breveten er ikke syklet som brevet og antall høydemeter er derfor ikke kontrollert.

Det tilbys nedlastbar kartfil i ulike filformater (gpx, tcx, kml, csv).

Finn den som passer for deg på www.ridewithgps.com: Hent kart/gps-fil her

 

Brevetens høydeprofil: