London-Edinburgh-London

Dette rittet går mellom storbyene og hovedstedene London og Edinburgh og er 1400 km langt. Stilen er som i Paris-Brest-Paris, med noen unntak:

  • man trenger ikke å kvalifisere seg
  • mat og overnatting er inkludert i startavgiften
  • man kan få bagasjen sin fraktet til kontrollstasjonene
  • det er lov med tempobøyle på sykkelen og hjelm er ikke påkrevd

Tidsfristen er 116 timer og krever en snittfart på 12 km/t, inklusive stopp ved kontrollstasjoner og soving. Det settes en grense på antall deltagere, men grensen er ikke fastsatt på forhånd. Vær ute i god tid med påmelding. På grunn av deltagerbegrensningen er det ikke den samme køen ved kontrollstasjonene som under Paris-Brest-Paris.

Starten i London går fra Lee Valley youth hostel, et herberge i Cheshunt nord for London. Det er begrenset med overnattingsmuligheter i nærheten, så overnatting på herberget kan anbefales. Dersom man ikke trenger å bo i den umiddelbare nærhet, er f. eks. London sentrum bare 20 minutter unna med tog.

Menyen og sengetilbudet varierer med kontrollstasjonen og tidspunktet du ankommer. I utgangspunktet består menyene av en eller flere varmretter (gjerne med et vegetaralternativ), toast med mulighet for påsmøring og kanskje noen kaker. Drikke er som regel vann, saft eller kaffe.

Høydeprofil

Kart