London-Edinburgh-London 2009

De siste dagene i juli arrangeres London-Edinburgh-London i Storbritannia. Rittet er laget på samme lest som Paris-Brest-Paris og er 1400 km langt. Start og mål er rett nord for London, og ellers sykler en stort sett opp og ned hele østkanten av England og deler av Skottland. Det er 8 annonserte kontrollstasjoner underveis, og 7 av dem skal passeres to ganger. I tillegg er det en hemmelig kontrollstasjon, hvis beliggenhet forblir hemmelig helt til du treffer på den underveis i rittet. Ved hver kontrollstasjon blir det servert varm og kald mat, og det er dusjer m/ håndkle og soveplasser (alt fra senger til gulv) for de som trenger en lengre pause. Maksfarten er satt til 30 km/t, omtrent det samme som i Paris-Brest-Paris; dette blir garantert ikke et problem.

Prisen for å delta er £150, €225 eller $270, avhengig av hvilken valuta du ønsker å betale med. Dette dekker alt fra start til mål, inklusive mat og overnatting på kontrollstasjoner. Ønsker du å overnatte før eller etter rittet, eller på andre steder enn kontrollstasjon, koster dette ekstra. For flytransport er London Stanstead Airport nærmest til startstedet (pris fra Stavanger og Kristiansand ca. 2500-3200, fra Oslo ca. 3000-3500), mens London Heathrow Airport tilbyr flere avganger, kortere flytid og lavere pris (pris fra Stavanger, Kristiansand og Oslo, ca. 1500-2000). Se forøvrig arrangørens webside for mer informasjon.

Det kreves ingen kvalifikasjon for å delta, men arrangørene anbefaler at man har gjennomført noen brevets på vårparten og sommeren for å bli vant til de lange turene. Se vår kalender for brevets i menyen til høyre.

Vi er fire stykker i Stavanger og Kristiansand som er interesserte i å delta på dette rittet. Dersom vi blir en gruppe, kan vi ordne felles transport og overnatting. Ta kontakt med Jens for mer informasjon eller å melde din interesse.

Legg igjen en kommentar