Endrede regler for Paris-Brest-Paris 2011

Audax Club Parisien har gått gjennom Paris-Brest-Paris 2007 og kommet frem til at det må gjøres noen endringer for å kunne ivareta det antallet deltagere som har meldt seg på de siste årene. I 2007 ble enkelte sove- og spisesteder overbelastet og arrangørene prøver nå å gjøre endringer for å forhindre at det skjer i 2011.

Det vil mest sannsynlig bli en begrensning på antall deltagere i 2011. ACP har bestemt at dette foreløpig kun skal gjelde de 13 største deltagerlandene fra 2007. De andre landene (hvorav Norge) forventes å ikke ha så mange deltagere at man trenger å ilegge dem noen fast begrensning. For de 13 største landene blir deltagerantallet bestemt ut i fra en komplisert formel som blant annet tar hensyn til antall deltagere og antall kjørte kilometer i kvalifiseringsritt. Dette vil ikke påvirke norske deltagere eller norsk påmelding, men dersom man vil hjelpe våre svenske og danske naboer med å få så mange syklister som mulig til Paris, kan man gjøre det ved å sykle kvalifiseringsritt i Danmark eller Sverige i 2011 (kvalifiseringsritt er gyldige uansett hvor i verden de sykles).

I tillegg er følgende endringer skjedd på regler og arrangement:

  • Obligatorisk sykkelkontroll før start skjer fra lørdag morgen til søndag morgen. Det vil ikke bli tid til å få alle deltageres sykler godkjent på søndag, derfor må deltagere være beredt på å møte opp på lørdag
  • Starten er flyttet til et tidligere tidspunkt. 80-timersgruppen starter søndag kl. 17:00, 90-timersgruppen f.o.m. kl. 18:30 og 84-timersgruppen på mandag morgen kl. 05:00
  • Refleksvest blir obligatorisk. Belte o.l. godkjennes ikke
  • Det blir satt opp en ekstra kontrollstasjon med soveplasser mellom Loudeac og Carhaix (de to kontrollene før/etter Brest)

Legg igjen en kommentar