Referat fra 200 km i Oslo

Bjørn Sandbekk, arrangør av breveter i Oslo, har skrevet referat fra deres 200 km 23. april 2016.

200 km 23.april

Til dagen brevet er det 6 som har på forhånd meldt seg på. I tillegg kommer to før starten. I år er det to som ikke har vært med tidigere.

Ved starten kommer to ungdommer. De skal lage en filmrepotsje om Leif Grimstveit. Leif skal sykle Styrkeprøven for 50.gang nå i år.

Det er 9 som skal sykle dagens brevet. Det er sol og lettskyet vær, temperaturen er ca 5°C og vindstille. Kl 09.00 går starten. Vi kjører samlet ut av byen og gjennom Lillestrøm og forbi Fetsund. På toppen av bekken etter Fetsund må jeg stoppe og tisse. Fra her og frem til Bjørkelangen kjører jeg alene. Gruppa er ikke lengre unna enn at jeg ser dem foran meg. På veien mot Bjørkelangen begynner det å blåse. Vi får vinden i ryggen.

På Bjørekelangen er det kontroll. Det blir å kjøpe noe å spise og drikke. Vi kjører smlet fra Bjørekelangen. Turen går inn på sykkleveien mot Løken. Sykkelveien her er i trasseen til den gamle Aurskog-Hørland-banen, en smalsporet jernbanestrekkning. Etter hvert blir gruppa delt i to puljer. Nærmere Ørje tar vi igjen en fra første pulje. På Ørje er det kontroll-stempling. Det blir å kjøpe mat og drikke. Termometeret på veggen viser 10°C.

Vi starter samlet fra Ørje. Forholdsvis fort blir feltet delt i to, Leif og Anders sakker av. Gunhild venter på dem . Hun sier at vi skal bare kjøre.

Vi har nå vinden forfra på i enkelte strekkninger og fra siden på andre. Feltet kjører samlet til Elvestadkrysset. Tre stykker drar fra. Vi tre andre kjører samlet til Tangen bru. Kreftene mine begynner å ta slutt. Fra Tangen kjører jeg alene inn til Skullerudstua. Jeg kommer 10 minutter etter Øystein og Kjetil.

Gruppettoen med Leif kom inn ca en time etter. De hadde antydning til nedbør ved Askim. Gruppa tok en ekstra rast ved Spydeberg.

200_1

Ved start

200_2

Flott vær underveis

200_3

Første pulje

200_4

Andre pulje

 

Legg igjen en kommentar