Referat – 400 km Stavanger – Kvalifisering til SBS 2013

400 km kvalifiseringstur til SBS 2013

Dato: 18-05-2013

Referat: Johnny Stausholm

Rute: Madla, Undheim, Bue, Nedrebø, Byrkjedalstunet, Sinnes, Tonstad, Kvinesdal, Flekkefjord, Hauge i Dalane, Egersund, Sandnes, Ålgård.

På min 3. av 4 kvalifiseringsture til «Super Brevet Scandinavia» hadde jeg selskap av Jens Glad Balchen, leder av Randonneurs Norge og arrangør av kvalifiseringsturene. Vi hadde oss en fantastisk flott dag i vente med høy sol og varme. På turen ut over Jæren på vei mot Byrkjedalstunet traff vi på flere sykkelvenner som var på tur.

Før start oppdaget jeg at jeg hadde glemt ledning til batterilader og sykkelcomputer. Da stilte min kjæreste, May-Brit opp, kjørte fra Madla og hjem til Ålgård, hentet ledning og traff oss senere ved Bue. Det er service det.

Jens har en kapasitet jeg gjerne skulle hatt en del av. Han syklet foran meste av veien. Det viste seg at han også trives best der. Selv jobbet jeg likevel godt og hardt hele veien for å henge på. Jeg både kjente på kroppen og så på sykkelcomputeren at jeg brente vanvittig mye energi, og godt var det at jeg hadde min lille SPIZ-styrkedrikk å få i meg hele veien på turen. Trodde jeg da. For det viste seg at jeg hadde glemt pulveret til siste halvdel av turen i

The had unfortunate I with has 2-3. What Highlights. Black I had it said react shea of daily then.

bilen hjemme på Madla. Det straffet seg senere.

Mellom Flekkefjord og Hauge i Dalane gikk jeg fullstendig tom. Greide ikke å spise, orket knapt å trø pedalene rundt selv på flate strekninger, og hadde bare lyst å kaste opp hele tiden. Jens var redningsmannen min. Han ga av sine SPIZ-beholdninger og jeg kom meg gradvis på benene igjen. Fra Hauge i Dalane, og spesielt fra Egersund, gikk det unna som bare det – med Jens i front, selvsagt.

Vi begynte å sykle ca. kl 07.20 og jeg var hjemme kl. 02.35. Vond og sliten. Forbrente ca. 14600 kcal. Er tilfreds med innsats, tross alt, og ser fram til neste økt på 600 km 1. juni.

Sverd i fjell

En fantastisk flot utsikt ved "Sverd i fjell" på Madla. Det er dagen for 400 km-eren, og som vanlig før start må jeg ha et bilde av de tre sverdene. Bildet er tatt kl. 07.

Jens og jeg klar for avgang.

To morgenfugler klar og fit for fight. Jens Glad Balchen, som er turarrangøren i Norge, var med på turen for å vise vei og ute drahjelp på turen, hvilket jeg senere kom til å få veldig mye bruk for. Helt unik kapasitet den mannen innehar.

Jens ved Byrkjedalstunet

Byrkjedalstunet, første kontrollpost på veien. De første 91 km er tilbakelagt, og 309 km gjenstår.

Jens i Tonstad

Tonstad, andre kontrollpost på veien. 160 km er tilbakelagt, og 240 gjenstår. Det var en hard tur opp gjennom Hunnedalen helt til Sinnes. Vanvittig mye vind rett i mot oss. Her var det ikke til noe hjelp å ligge bak han Jens i det hele tatt da vinden kom fra alle kanter, så begge jobbet hardt hele veien. Turen ned gjennom Sirdal til Tonstad gikk så det kostet etter oss. Veldig kjekt med vind i ryggen, nedoverbakke og høy sol og varme. Her er det tid for å fylle opp lagrene i kroppen. Mums.

Johnny i Tonstad

Tonstad, andre kontrollpost på veien. 160 km er tilbakelagt, og 240 gjenstår. Siste bilde før vi setter igang.

Legg igjen en kommentar